Rookverbod in Belgische Horeca na nieuwjaar Vanaf 1 januari 2007 mag behalve in een rookkamer niet meer worden gerookt in hotels, restaurants en cafés.Het rookverbod is vooral gericht op de bescherming van de niet-rokers. De basisregel is dat in de horeca alleen nog mag worden gerookt in afzonderlijke rookkamers. Maar drankgelegenheden, die alleen lichte maaltijden serveren of waar maaltijden minder dan een derde van de verkoop uitmaken, geldt weer een afwijking. De regels voor een rookkamer voor een doorsnee-restaurant, tearooms, ijssalons, koffiebars vallen ook onder deze regels - zijn als volgt: er is luchtzuivering (apparaat dat de lucht reinigt) aktief of er is een luchtverversings-systeem (bouwkundig ventilatiesysteem) aktief met voldoende capaciteit: 15m3 luchtverplaatsing per m2 vloeroppervlak de apparatuur wordt regelmatig gereinigd voor optimale werking de rookkamer is volledig afgesloten de rookkamer wordt niet gebruikt als doorgang in de rookkamer worden alleen dranken geconsumeerd Het voldoen aan de rookkamer voorschriften kunt u als volgt doen: 1. Bepaal de benodigde capaciteit van de apparatuur: per m2 rookkamer 15m3 luchtverplaatsing 2. Selecteer op merk en model luchtreiniger 3. Bestel via de shop van Airsain 4. Binnen 5 werkdagen heeft u de apparatuur binnen Bel ons voor uitgebreid advies over luchtzuivering in rookkamers.